Miért válasszon minket

Rászáradt fuga eltávolítás

Rászáradt fuga eltávolítás

A fuga ásványi anyagok, homok és cement keveréke, amelyet burkolás után használnak a csempék közötti keskeny rések kitöltésére. A fugafátyolt a felhordás után közvetlenül le kell tisztítani, mielőtt az megszáradna és nehezen eltávolíthatóvá válna. A fuga nagyon gyorsan szárad, emiatt pedig frusztráló és időigényes lehet megszabadulni tőle, főleg akkor, ha túl sokáig hagyjuk a burkolt felületen.
A megszilárdult fugázó anyag eltávolítható a felületre permetezett tisztító oldattal, illetve ronggyal vagy szivaccsal többször átdörzsölve. Ha a fuga túl sokáig maradt a burkolt felületen, és megszilárdult, akkor az speciális eltávolítást igényel. A legjobb módszer az, ha a csempét a fugázás után azonnal megtisztítjuk.

-Egyszerű megoldás, ha a fugás részt meleg vízben nedvesített szivaccsal áttöröljük. Ha ez nem működik, és túl sok a visszamaradt fuga, a fátyolt más módszerekkel is eltávolíthatjuk. Ez azonban függ a burkolat típusától és a szennyeződés keménységétől is.

Ha meleg vizes szivaccsal tisztítjuk a burkolatot ügyeljünk arra, hogy alaposan csavarjuk ki a szivacsot, mivel a túl sok víz károsíthatja a fugát. Azonban mielőtt a burkolat lemosásába vágnánk győződjünk meg arról, hogy a fuga kellően megszáradt. Ezt úgy ellenőrizheti, ha az ujjaival végig simítja a hézagot, és ha ahhoz nem tapad semmi sem, akkor az száraz fugát jelent.

Ha porcelán vagy kerámia csempét rakott le, ecet és víz keverékével lehet a leghatékonyabban eltávolítani a fugafátyolt. Az ecet feloldja a mész maradványait, ami a fátyolt képezi. Az ecetes-vizes keverék használata előtt tisztítsa meg a csempét vízzel. Ha pala vagy természetes kő csempét rakott le, nem szabad ecetes-vizes keveréket használni, mivel a keverékben lévő sav károsítja a csempét. Az ilyen anyagoknál, ideértve még a márvány és a gránit burkolatokat inkább lúgos tisztítószereket használjon. Az ecet tisztítóerejének növelése érdekében használhat szódabikarbóna pasztát is! Amint a keverék már nem habzik, dörzsölheti a fugavonalat, de ezt a használat után alaposan öblítse le vízzel!

Használhat szódabikarbónából és hidrogén-peroxidból álló pasztát a szennyeződéssel erősen borított fugázási vonalak tisztítására. A hidrogén-peroxid a legtöbb drogériában kapható és segít a mérsékelt foltok tisztításában.

Vigyázat! A fuga rendkívül gyorsan szárad, de ne kapargassa a burkolatról, mivel könnyen megkarcolja az alatta lévő felületet. A legtöbben drótgyapot dörzsit használnak a megkeményedett fuga ellen, de ez csúnya nyomokat hagyhat a csempén, ezért óvatosnak kell lennie, mielőtt ezt az eszközt használná. Kevesen ismerik, de a fa az egyik legtökéletesebb anyag a megkeményedett fuga eltávolítására, mivel nem okoz felületi karcokat!

A padlólapokhoz használt fugázó anyag erősebb és a meleg víz sem lesz elegendő ezeknek a cementalapú anyagoknak a feloldásához. A megkeményedett fugafátyol ekkor erősebb tisztítószereket igényel, ezek használatát érdemes szakemberekre bízni, mivel nem mindegy, hogy a burkolat anyaga milyen erősségű vegyszerekkel érintkezik. Ilyen hatékony szer a terasz- vagy téglatisztító szer. Ezek használata közben mindig viseljen kesztyűt és szemvédőt, mivel nagyon erősen savas anyagok.
Takarító csapatunk már több éves tapasztalattal rendelkezik még a burkolás utáni takarítás területén is. Ne kezdjen el otthon saját vegyszereket kevergetni, mivel azzal nem csak a burkolatát, hanem a saját bőrét is könnyen tönkreteheti. Mi biztonságosan és szakértelemmel végezzük a takarítást! Forduljon hozzánk bizalommal és kérjen árajánlatot!

HívásHívás
ÜzenetÜzenet