Miért válasszon minket

Karácsonyi nagytakarítás

karácsonyi nagytakarítás

A karácsonyi ünnepek előtt így már a mikulás érkezése előtt érdemes elvégezni a nagytakarítást, ilyenkor érdemes nem az utolsó pillanatokra hagyni ezt a nem kis feladatot, hiszen az ajándék vásárlások lesznek a következő fontos feladatok. 

Érdemes évente egyszer tényleg nagytakarítást végezni amikor a legtöbb eldugott helyet is kitakarítjuk. Először is döntsük el, hogy mekkora nagytakarítást fogunk végezni, mi az amit most mindenképp megcsinálunk, hogy ezek alapján végezzük a munkafolyamatok sorrendjét.

A karácsonyi nagytakarítás részei:

 • portalanítás
 • függöny tisztítás
 • ablak tisztítás (ha már nagyon hideg van akkor ezt nem érdemes megcsinálni)
 • mellékhelységek, vizesblokkok, vízkő, húgykő, és egyébb egész évben keletkezett szennyeződések eltávolítása.
 • konyha tisztítása
 • porszívózás
 • szőnyeg és kárpittisztítás

Amennyiben ezeket a feladatokat elvégezzük, büszkén és bátran várhatjuk a vendégeket.

Portalanítás: Ezt a feladatot természetesen mindenképp el kell végeznünk, és érdemes minél alaposabban, a szekrény tetejétől a hűtőszekrény mögött és alatt is, amennyiben lehetségess mozgassuk el a kanapét, fotelt is és alatta is portalanítsunk amennyiben szőnyeg van természetesen porszívózzuk ki. Érdemes a konyhaszekrények belsejét és egyéb szekrények belsejét is kitisztítani, áttörölni, ha ezt is megcsináljuk akkor már nagyon kitettünk magunkért.

portalanítás

Függöny tisztítás: Ezt szinte senki sem szereti, de évente egyszer tényleg muszáj megcsinálni és nem vesszük észre, de ha kimossuk a függönyöket máris látszani fog, hogy mennyire koszos volt és már emlékszünk is a régi színére, és ha megfelelő öblítőt esetleg illatgyöngyöket használunk, a függönyeink úgy fognak működni, mint egy óriási wunder-baum illatosító.

függönytisztítás

Ablak tisztítás: Az ablakok tisztítása nagyon nagyot dob majd a tisztaság érzeten, de ha már fagypont közeli a kültéri hőmérséklet, hagyjuk a tavaszi nagytakarításra, hiszen lakásunkat nagyon hamar lehűthetjük miközben nyitva van az ablak és a víz is nagyon hamar ráfagyhat az ablakra.

ablaktisztítás

Vizesblokkok tisztítása: Ha vendégeket várunk nagyon fontos a higiénia, hiszen ön sem érzi jól magát mikor egy olyan wc-re kell elmennie ahol több éves vízkő lerakódást talál, sokszor a szemünk már megszokta az elszíneződést, hiszen szép lassan keletkezett, de ha vendégeink meglátják azonnal meglesz rólunk a véleménye. Így ha a wc alja esetleg már el is van feketedve, sósavat kell vásárolnunk, ki kell pumpálnunk a vizet a csészéből és hígítás nélkül beönteni, és akár több órára is úgy hagyni, szinte biztosan szebb lesz, de van amikor már ez sem segít sajnos.

wc tisztítás

TV tisztítás: Szinte biztosan minden vendég fog tv-t nézni, esetleg képeket mutatunk, házi videókat, ezért érdemes alaposan megtörölni, hogy ne legyen új lenyomatos, foltos, poros, ugyan ez a helyzet a laptopokkal, számítógép monitorokkal.

Radiátorok, fűtőtestek tisztítása: Érdemes kitisztítani a radiátorokat, fűtő testeket már a komolyabb fűtési szezon előtt, hiszen a fűtőtesteken lévő por elég kellemetlen éget szagot okozhatnak lakásunkban. A radiátorokat akár szét is szedhetjük, de nagyon jó kis eszközöket lehet hozzá venni pár száz forintból: baloldali kép olcsó kefe, jobb oldali kép porszívóra csatlakoztatható kefés szívó cső

A takarítás sorrendje ha mindent megcsinálunk:

 1. függönyök leszedése és mosás elindítása
 2. portalanítás
 3. ablaktisztítás, tv tisztítás…
 4. konyha tisztítása
 5. mellékhelyiségek tisztítása
 6. porszívózás
 7. kárpittisztítás
 8. függönyök visszaszerelése

Ha úgy érzi, ezt a nagy munkát egyedül nem tudja elvégezni vagy csak szeretné inkább profikra bízni akkor keressen minket bizalommal: Kapcsolat

 

HívásHívás
ÜzenetÜzenet