Miért válasszon minket

Felújítás utáni takarítás tanácsok

Felújítás utáni tanácsok

Az egyik legnehezebb takarítás a felújítás utáni takarítás és ehhez szeretnénk segítséget nyújtani, összeszedjük, hogy milyen eszközökre, vegyszerekre lesz szükségünk, mire figyeljünk már a felújítás megkezdése előtt.

Kezdjük a legelején, ez azoknak szól akik még nem kezdték el a felújítást, ha Ön már túl van rajta akkor ezt a részt akár ki is hagyhatja.

Ha magunk csináljuk a felújítást vagy ha mesterekre bízzuk mindenképp figyeljünk oda a felületek megvédésére, mert ezzel rengeteg munkát spórolhatunk meg a felújítás utáni takarításból, gondoljunk csak bele, ha a festő összefesti az ablakokat, a burkolatot, ajtókat, radiátorokat… Ezeket egy 500Ft -os takarófóliával mind megóvhatjuk.

Felújításhoz takarófólia

A legtöbb szakember nem szeret pepecselni a pontos, precíz letakarással, mert már lehet várják a következő munkán és minél előbb be akarja fejezni a felújítási munkákat. Itt 2 dolgot tehet, ráparancsol a szakemberekre, vagy megcsinálja Ön, de mindenképp legyen megcsinálva, mert ha Ön fogja végezni a felújítás utáni takarítást nagyon sok munkát tud megspórolni 1-2 óra precíz takargatással. A takarófólia mellé ajánljuk még a festő ragasztószalag beszerzését amellyel az ablakoknál precízen rögzíthetjük a takarófóliát, hogy a festő csak a festendő részeket fesse le, a festő ragasztószalagot úgy tervezték, hogy könnyű legyen eltávolítani, persze ha több évig marad fent és a nap is éri akkor talán felesleges is, mert szintén megnehezíti a takarítást.

Festő ragasztószalag felújításhoz

Ha sikerült minden felületet megóvnunk a következő nagyon fontos takarítást könnyítő feladat amit el kell végeznünk a fugázás utáni burkolat tisztítás. A fuga és a burkolásnál használt ragasztó a burkolatra kerül amit a burkolók nagyjából letörölnek, ezután még jó pár nap mire minden elkészül és jön a takarítás, addig a fuga és ragasztó maradványok szépen megkötnek a burkolaton amit ezután már nagyon nehéz eltávolítani, sokszor még mi sem tudunk 100%-os eredményt produkálni főleg a sötétebb érdes, erezett burkolatoknál. Ezért mindenképp ajánljuk, hogy a fugázás után 2-3 óra múlva már mossuk fel mindenképp többször a felületeket, és másnap is mossuk fel. Ha ezután sem lesz szép a felület és száradás után még mindig látjuk a cementfátyolt használjunk cementfátyol eltávolító vegyszert. Mi ezt a vegyszert használjuk és szinte bármely barkácsáruházban megtalálható:

Cementfátyol eltávolító felújítás után

FONTOS: Ezzel a vegyszerrel nagyon kell vigyázni, mert nagyon erős, mindenképp olvassuk el a flakonon található leírást, hogy hogyan kell használni. Főleg fürdőszobánál kell nagyon vigyáznunk, mert ha rákerül a csapra vagy bármely krómos felületre azt megfogja marni, véletlenül se kerüljön parkettára, pvc-re!

Felújítás utáni takarítás:

Több felújításról beszélhetünk, egy egyszerű tisztasági festés, teljes felújítás a burkolástól a nyílászárók, fűtőtestek cseréjéig. A felújítási munka alapján fogunk tanácsokat adni, hogy mit hogyan tudunk a legjobban eltávolítani és milyen eszközökre vegyszerekre lesz szükségünk.

Festés utáni takarítás:

A festés utáni takarításnál ha mindent jól letakartunk a takaró fóliák eltávolítása után szinte nincs is dolgunk, viszont ha nem takartunk le mindent tökéletesen akkor ezekre lesz szükségünk:

 1. kaparó
 2. dörzsi szivacs vagy drót
 3. rongyok
 4. porszívó
 5. felmosó szett
 6. ablaktisztító
 7. cif súrolószer
 8. higító

Ezeket mind be kell szerezzük mielőtt nekiállunk a takarításnak festés után, hígítóra akkor lesz szükségünk ha nem vízbázisú festékkel való festés is történt.

A takarítást mindig fentről kezdjük vagyis az ablakokat, ajtókat kell először letakarítanunk, az ablakoknál nagyon jól jön a jó minőségű kaparó:

estés utáni kaparó takarításhoz

Persze választhatunk olcsóbbat is, csak ha sokat kell kaparnunk, mert a festés során nagyon festékesek lettek az üveg felületek, burkolatok akkor megéri a befektetést. Az ablakok esetében nyugodtan használhatjuk, az ablakot nagyon nehezen tudjuk megsérteni egy kaparóval, ellenben a parkettánál, vinylnél már óvatosan kell használnunk. A dörzsi szivaccsal és egy kis súroló szerrel a barázdált helyekről, bútorokról, könnyedén eltávolíthatjuk a vízbázisú festékeket. Az ablakok véglegesítéséhez használjuk az ablaktisztítót és rongyokat.

Ha voltak bútorok a helységben és le voltak takarva akkor az ajtók ablakok tisztítása után érdemes levenni a takarófóliát és a bútorok mehetnek a helyükre miután felporszívóztunk és alaposan felmostuk a bútorok eredeti helyét, ha itt is voltak festék nyomok akkor szintén használhatjuk a kaparót és dörzsis megoldást. Amennyiben a bútorok precízen voltak letakarva, nincs más teendőnk velük, bár ilyenkor érdemes portalanítani, hogy minden szép tiszta legyen. Mellékhelyiségek, fürdőszobák festése esetében a burkolatok letakarítása hasonlóképpen történik, kell hozzá kaparó, dörzsi itt már használhatjuk a drótos dörzsit is és súrolószert.

Burkolás utáni takarítás

Fontos, hogy a burkolást követő első napon megtörténjen, mert ha a fuga fátyol és cement fátyol teljesen megszárad, már sokkal nehezebb az eltávolítása. Amikor tisztának látjuk a burkolatot még mindig nem az, ha megszárad már láthatjuk, hogy újra kijött a cementfátyol, sajnos ennek az eltávolítása sok-sok munkát igényel, többszöri lemosást és sikálást igényel és használhatunk vegyszert is, de ezzel nagyon óvatosan kell bánnunk, mert sok kárt okozhatunk vele, a vegyszer neve cementfátyol eltávolító, több félét is találhatunk belőle festék boltokban, barkácsáruházakban.

 1. kaparó
 2. dörzsi szivacs vagy drót
 3. rongyok
 4. porszívó
 5. felmosó szett
 6. ablaktisztító
 7. cif súrolószer
 8. higító
 9. cementfátyol eltávolító szer

Építkezés utáni takarítás

Átadás utáni takarítás esetében általában egy pipere takarításra van szükség, hiszen az új lakásokat házakat már nagyjából kitakarítva adják át az új tulajdonosoknak.

Pipere takarítás építkezés után:

Ha csak erre van szükségünk akkor első látásra egy tiszta lakásról beszélünk, de ha megnézzük közelebbről akkor láthatjuk az apróbb hiányosságokat, ha kinyitjuk az ablakokat biztosan találhatunk majd port a nyílásokban, ha megnézzük közelebbről az ablakokat biztosan találunk apróbb festéknyomokat, a mellékhelyiséget biztosan használta más is rajtunk kívűl akár a munkások, ezeknek a fertőtlenítését és precíz tisztítását hívjuk pipere takarításnak ami aprólékos és elsőnek nem tűnik nagy feladatnak, de azért jó pár órát eltudunk tölteni vele, alap eszközökre lesz szükségünk:

 1. kaparó
 2. dörzsi szivacs vagy drót
 3. rongyok
 4. porszívó
 5. felmosó szett
 6. ablaktisztító
 7. cif súrolószer

Teljes építkezés utáni takarítás:

Erre általában akkor lesz szükségünk ha mi magunk végeztük a kivitelezést vagy kivitelezőt bíztunk meg az építkezéssel. Ekkor egy teljes felújítás utáni takarításra kell készülnünk, hiszen volt festés, burkolás, bútorozás, új nyílászárók… Minden fenti eszközre és tisztítószerre szükségünk lesz és ha lehet minél több dolgos kézre akik segítenek nekünk.

Ha nem szeretné Ön végezni a felújítás utáni takarítást bízza cégünkre: Felújítás utáni takarítás

HívásHívás
ÜzenetÜzenet