Miért válasszon minket

Szőnyegtisztítás tanácsok

Szőnyegtisztítás tanácsok
A szőnyeg általános tisztítása a porszívózás, érdemes szőnyegünket hetente egyszer kiporszívózni, így könnyedén tisztán tarthatjuk, és megakadályozhatjuk az atkák megtelepülését, de van amikor ez a módszer már nem segít, ha szőnyegünk foltos, elszíneződött akkor új praktikákat kell bevetnünk.

Több megoldást fogok felsorolni amivel ön is elvégezheti otthonában a szőnyegtisztítást, nagyobb befektetés nélkül.

 1. Szőnyegtisztítás kárpittisztító géppel
  szőnyegtisztító gép
  Talán az egyik leghatékonyabb megoldás a vízes kárpittisztító gép használata, de a legtöbb esetben ilyen gép nincs a háztartásokban, már 50-60.000Ft-ért is lehet ilyen gépeket vásárolni, de persze érdemesebb körbe kérdezni ismerősöket, hogy kölcsön tudnak-e adni ilyen gépet, és ha nem akkor elég jó áron lehet kölcsönözni nagy teljesítményű gépeket. A használatuk nem túl bonyolult, a megfelelő helyre be kell töltenünk a tiszta vizet és tisztítószert, ezután a szőnyegre permetezzük és azonnal vissza is szívja a gép, így a végeredmény egy enyhén nyirkos tiszta, illatos szőnyeg lesz. A makacs foltokkal is elég jól elbánik ez a módszer, a foltos területeken érdemes többször átmenni, és az eredmény olyan lesz mintha az adott területen átmostuk volna a szőnyeget, Fontos, hogy a kárpittisztító gép használata előtt alaposan porszívózzuk ki a szőnyeget. Ha már kibéreltünk egy ilyen szuper gépet akkor érdemes kárpittisztító fejet is elkérni hozzá, és a szövet kanapét, fotelt, matracot is kitisztíthatjuk vele.
 2. Vanish szőnyegtisztító por
  vanish szőnyegtisztító por
  Szinte bármelyik nagyobb áruházban kaphatunk ebből a termékből a használatához egy porszívóra és egy seprűre esetleg kefére lesz szükségünk. Az eredménye nem lesz olyan szép mint a kárpittisztító gépnek, de kevésbé szennyezett szőnyegeknél tökéletes megoldás. A használatot egy alapos porszívózással kell kezdenünk, ezután a tasak segítségével szórjuk szét a szőnyegen, egy seprű vagy kefe segítségével mozgassuk át a port, hogy a szálak közé is bejusson, hagyjuk 20 percre hatni, és ezután porszívózzuk össze. A por mágnesként vonzza magához a koszt, így a szőnyegünk azonnal tiszta lesz és mindvégig száraz marad, télen is nagyon jól alkalmazható megoldás. Makacsabb foltok eltávolítására sajnos nem alkalmas.
 3. Foltok eltávolítása
  Vanish szőnyegtisztító Vanish szőnyegtisztító
  Kiborult kávé, üdítő esetleg leesett étel, házi állat okozta foltok eltávolítására nagyon jó készítményeket vásárolhatunk a nagyobb üzletekben. Fontos, hogy a folteltávolító szereket mindig próbáljuk ki a szőnyegen egy kevésbé látható kisebb részen, hogy megbizonyosodjunk róla, hogy nem okoz benne kárt, erre nagyon kevés az esély, de jobb az elővigyázatosság. Elsőként a Vansih termékeket ajánlanám, mert tényleg nagyon jól működnek, de érdemes az áruház autós részlegén is szétnézni, mert itt is nagyon praktikus és jól használható termékeket vásárolhatunk szőnyegünk folteltávolításához:
  Kárpittisztító hab
  A prevent kárpittisztító hab mélyen a szálak közé hatolva feloldja a szennyeződéseket és a flakonon található kefe segítségével még jobb eredményt érhetünk el, a végén érdemes egy száraz kendővel kicsit megdörzsölni a szőnyeget, hogy a szennyeződéseket eltávolítsuk.
 4. Szőnyegtisztítás keményítővel
  Én ezt a módszert nem próbáltam még, de nagyon kíváncsi lennék, hogy valakinek működött-e, hasonlóan működik mint a vanish szőnyegtisztító por, kétség kívűl ez a legolcsóbb megoldás, nézzétek meg a videót az nlcafe-ról:


Ha nem szeretné saját maga végezni a szőnyegtisztítást akkor bízza ránk és profi gépünkkel és ipari vegyszereinkkel szinte újjá varázsoljuk kárpitjait, szőnyegeit. Keressen minket bizalommal: kárpittisztítás szolgáltatásunk

Így dolgozunk mi:

Szőnyegtisztítás Szőnyegtisztítás Szőnyegtisztítás

HívásHívás
ÜzenetÜzenet