Miért válasszon minket

Fugázás utáni takarítás tippek

Fugázás utáni takarítás tippek

A lakásfelújítások vagy az építkezések során szinte lehetetlen elkerülni a burkolást és az ahhoz kapcsolódó fugázást. Bár ez egy elég általános feladat, mégis rengeteg kérdés tud felmerülni bennünk.

  • Hogyan takarítsunk fugázás után?
  • Mit használjunk?

Mindig azt mondják, hogy a bajt jobb megelőzni.

A fugázás utáni maradványokból adódó kellemetlenségek minimalizálása érdekében a következő dolgokat kell figyelembe venni:

  1. Azonnal töröljön! A fuga megszáradása után egy nedves szivaccsal törölje át a csempéket. Először azonban ellenőrizni kell, hogy a habarcs valóban megszáradt-e. Legegyszerűbb, ha az ujjaival végigsimít a hézagokon és ha azokhoz semmi sem tapadt, akkor kellően száraz a fuga.
  2. Ne töröljön túl erősen! A fuga törlésekor ügyeljen arra, hogy óvatosan törölje a burkolatot. A túl erős törlés kihúzhatja a fugát a rések közül.
  3. Fugázás közben ügyeljen arra, hogy a gumi húzóval annyi habarcsot húzzon le, amennyit csak tud. Ha több fugázó anyag marad a csempéken, az nagyobb problémát és kihívást fog jelenteni a takarítás során.
  4. A gumi húzó szélével távolítsa el a felesleges habarcsot a csempékről úgy, hogy maga felé húzza, és lehúzza a burkolt felületről.
  5. Használjon csempeszivacsot a háztartási tisztítószivacs helyett a felesleges fugázó anyag letörléséhez. A burkolószivacs sűrű anyagú és nagy méretű. A habarcs törlése közben enyhén nedvesítse meg a szivacsot, ezzel megakadályozhatja, hogy az fennakadjon a réseken és belefúródjon a hézagokba.

Fugázás utáni takarítás tippek

A kinézet megtévesztő lehet! A habarcs nedves szivaccsal történő eltávolítása után úgy tűnhet, hogy a fuga fátyol eltűnt, de valójában nem ez a helyzet. Ez csak azért tűnik így, mert a csempe felülete nedves. Amint a csempe megszárad, a fátyol újra megjelenhet. A fugázó anyag tisztításának legáltalánosabb módja az, ha először meleg vízzel vagy tisztítószerrel feloldjuk az anyagot, majd tiszta ruhával vagy szivaccsal letöröljük.

Fugázás utáni takarítás tippek

Házi készítésű fugatisztítók: rengeteg bonyolult receptet lehet találni, de még több ellentmondó véleményt. Mivel azok a tisztítószerek, amelyek akár egy törléssel is képesek eltávolítani a fugát a burkolatról nagyon erős vegyi összetevőket tartalmaznak, jobb szakembert segítségül hívni. Ha mi magunk szeretnénk elvégezni ezt a feladatot, akkor erősen ajánlott kesztyű és szemvédő viselete. Fontos, hogy ilyenkor hagyja a szert 5-10 percig a csempehabarcson hatni, és csak ezután kezdje dörzsölni. A fugavonalak súrolásához használjon kicsi kefét, ehhez egy fogkefe is megfelel. A habarcs tisztára dörzsölése után a teljes csempepadlót egy felmosóval (vagy nedves ronggyal) törölje át. Használjon meleg vizet néhány csepp mosogatószerrel, vagy gyengédebb padlótisztítóval vegyítve. Ez az utolsó lehúzás leöblíti a maradék habarcstisztítót és a burkolatot is tisztává varázsolja.

Fugázás utáni takarítás tippek

Fel szeretnénk hívni a figyelmét, hogy a takarító csapatunk már több éves tapasztalattal rendelkezik még a burkolás utáni takarítás területén is. Ne kezdjen el otthon saját vegyszereket kevergetni, mivel azzal nem csak a burkolatát, hanem a saját bőrét is könnyen tönkreteheti, mindenképp használjon gumikesztyűt ha vegyszert használ. Mi biztonságosan és szakértelemmel végezzük a takarítást! Forduljon hozzánk bizalommal és kérjen árajánlatot, esetleg tekintse meg felújítás utáni takarítás szolgáltatásunkat.!

HívásHívás
ÜzenetÜzenet